Tips - studier i utlandet (carinainyork) hits
Hjem Add Om meg Kontakt

4

Tips - studier i utlandet

Hei! 

Nå som jeg er godt inne i mitt andre år på universitetet her i England, tenkte jeg å dele mine tips til kommende studenter som skal starte første året sitt, enten om det måtte være i utlandet eller hjemme i Norge!

 • Ta deg god tid til å lese all velkomstinformasjon (gjelder vel mest til studier i utlandet).
  Når jeg hadde fått bekreftet plass på universitetet her i York så fikk jeg masse informasjon sendt både via mail og i posten. Jeg anbefaler på det sterkeste å lese gjennom alt da det kan stå viktig informasjon om dokumenter som må lastes opp og ikke minst tips til hva man skal pakke med seg når man flytter!
   
 • Ta med deg bilder/andre små ting hjemmefra som kan gjøre det nye rommet ditt hjemmekoselig. 
  Det kan være uvant å flytte hjemmefra og jeg fant raskt ut at det å ha med bilder av venner og generelt ting som føltes hjemmekoselig hjalp veldig på å "pynte" opp rommet. 
   
 • Pakk med deg så mye nødvendigheter som mulig! 
  Anbefaler virkelig å pakke med seg kjøkkenutstyr/sengetøy etc i kofferten. Det er greit å ha noe å starte opp med når man kommer frem til der man skal bo, og det er ikke alltid at man rekker å kjøpe sengetøy eller laken første dagen. Selv hadde jeg med meg kjøkkenutstyr (småtteri, ikke stekepanner og slikt) og sengetøy nok til å re på sengen helt i starten. Hadde også med meg noen kluter og håndklær i tilfelle jeg ikke rakk å kjøpe dette i starten. I tillegg sparer man jo penger på å ta det med hjemmefra!
   
 • Gjør research på der du skal bo/studere. 
  Dette har nok de fleste gjort allerede, i og med at man tross alt har søkt seg inn på en skole. MEN - det er alltid lurt å finne seg noen gode steder å spise/shoppe så man kan finne på ting med nye venner når man har flyttet. Det skader ikke å være litt forberedt! 
   
 • Vær sosial! 
  Uansett hvor vanskelig det kan være, spesielt dersom du har flyttet til et annet land - så er det veldig viktig å være sosial og bli kjent med nye mennesker! Dette er mennesker du skal se hver dag og studere med, i tillegg til at venner gjør hele studieopplevelsen så mye bedre! 
   
 • Ikke stress for mye i starten. 
  Det høres kanskje litt dumt ut, men uansett hvor viktig det er å sette seg inn i studer og det akademiske, så er det også veldig viktig å ikke begynne et nytt studie med å stresse. Det kommer til å være mye nytt å sette seg inn i og det kommer til å ta tid, men det er viktig å huske på at alle andre er i samme båt som deg. Ta tiden til hjelp! 
   
 • Spør om hjelp! 
  Uansett hvor skummelt det kan være i starten, så spør alltid om hjelp dersom du lurer på noe eller står fast. Hvem vet, kanskje du finner en ny venn i prosessen? 

 

Jeg kan med hånda på hjerte si at uansett motgang, så angrer jeg ikke et sekund på at jeg valgte å studere i utlandet! 
Hvis dere lurer på noe mer eller vil vite enda mer om hvordan jeg har det her i England, så ikke nøl med å ta kontakt på Carinakvik@live.no 

 

-Carina • 30.11.2017 kl.16:02
  Bra tips!
  30.11.2017 kl.18:19
  Elina Reime: Takk! :)
  30.11.2017 kl.16:22
  Flinke deg! Savner deg masse da <3
  30.11.2017 kl.18:20
  Anetteyoutube: åå savner deg også <3 ikke lenge igjen til vi sees nå!  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta