Hvordan gå frem hvis du vil studere i utlandet? (carinainyork) hits
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Hvordan gå frem hvis du vil studere i utlandet?

God kveld! 

Når jeg først vurderte å studere i utlandet så googlet jeg tips til hvordan å gå frem for å muligens søke studier, men jeg følte egentlig ikke at jeg fant så mye nyttig info. Jeg tenkte derfor å dele noen tips til hvordan man kan gå frem hvis man ønsker å studere i utlandet og hvilke sider/organisasjoner som kan være lurt å ta en titt på. 

 

 • Across the Pond
  Denne organisasjonen her er helt super dersom du er på utkikk etter å studere i Storbritannia. De har flere eventer gjennom året der du kan møte de som jobber der og snakke med dem om ulike muligheter. I tillegg kan du sende dem en mail og tilogmed få en personlig rådgiver som hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen og som kan besvare alle mulige spørsmål du måtte ha. Alle rådgiverne har selv tatt utdanning i Storbritannia så de vet hva de prater om! I tillegg svarer de fort på mail og blir et kontaktledd mellom deg og universitetet du vil søke på. Du finner hjemmesiden deres ved å trykke på denne linken ---> https://no.studyacrossthepond.com/
   
 • Kilroy 
  Dersom du er ute etter å studere i andre land enn Storbritannia så er Kilroy en super side. Her finnes det alt fra utdanning til internship eller bare språkreiser - alt etter hva du ønsker. Du kan enkelt chatte med de på nett eller sende dem en mail dersom du lurer på noe og de tilbyr en rekke studier i veldig mange land! Besøk hjemmesiden deres her ---> https://education.kilroy.no/
   
 • ANSA 
  ANSA er en fantastisk side både for generell informasjon, og for å skaffe seg viktige dokumenter som for eksempel studentforsikring og ANSA medlemskap. ANSA har grupper plassert i byer over hele verden og det er et supert miljø å bli en del av for å ikke helt glemme Norge. Selv har jeg ANSA grupper både i Durham og Manchester og de har ofte eventer som norske studenter kan bli med på! De har i tillegg karieredager hvor du kan møte fremtidige arbeidsgivere som vil sette pris på dine utenlandsstudier.
  Du kommer til siden deres ved å trykke her ---> http://www.ansa.no/
   

I tillegg til disse finnes det flere blogger som skriver om sine opplevelser ved å studere i utlandet, i tillegg til mange andre sider med nyttig generell info til hvordan man går frem om man ønsker å studere i utlandet. Selv syntes jeg det var viktig å søke litt rundt for å finne ut hva som passet meg best, men det går jo selvfølgelig an å ta kontakt med flere for så å bestemme seg senere! 

-Carina


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta