Fram og tilbake (carinainyork) hits
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Fram og tilbake

Hei og god mandag! 

Tiden flyr og vi er allerede i November noe som vil si at det bare er EN måned igjen til Desember, hvor sykt er ikke det. Jeg hadde en liten samtale med venninna mi angående det å reise hjem til jul, og det fikk meg til å tenke litt på hvordan det er å reise fram og tilbake når man studerer i utlandet, så tenkte å skrive litt om det!

I løpet av det første året mitt her i York så dro jeg hjem ganske lenge om gangen. En av de beste tingene med å studere i England er at vi har ganske lange ferier (rundt en måned juleferie for eksempel). Dette gjør jo at det å reise hjem blir enklere fordi jeg kan være hjemme i noen uker av gangen. Det var i tillegg mye enklere å forholde seg til innleveringer og slikt, nettopp fordi det var første året og ting var relativt enkelt. Jeg dro hjem i ca en måned både i juleferien, påskeferien og var hjemme i Norge hele sommeren. I tillegg dro jeg hjem til 17. mai, fordi vi hadde fri og jeg gjerne ville feire 17. mai hjemme. 

Det andre året mitt var egentlig ganske likt, men vi hadde veldig mye mer skole noe som gjorde det litt mer komplisert og reise hjem. Julen tilbringer jeg alltid hjemme uansett hva, men jeg fikk for eksempel ikke tid til å reise hjem til 17. mai, og jeg dro ikke hjem på sommerferie før uti juli. Det var veldig merkelig å ikke feire 17. mai i Norge, og selvom jeg hadde en veldig fin feiring her i York så merker man at man "går glipp av noe". Jeg er jo veldig vant til å møte mine aller beste venninner til 17. mai frokost, så det var rart å ikke være der sammen med dem i fjor!

Det er veldig det samme når det kommer til nyttårsfeiring. Jeg har vært hjemme begge nyttårsaftner så langt, men i fjor kunne jeg ikke reise til Lillehammer for å feire da jeg måtte opp tidlig dagen etter for å reise tilbake til England. Jeg fikk likevel feiret med gode venner i Oslo, men jeg merker at jeg ikke alltid får gjort det jeg har lyst til. 

I år blir ting veldig annerledes. 

Anette skal feire bursdagen sin i desember, men på grunn av jobb får jeg mest sannsynlig ikke vært med å feire. I tillegg skal jeg bare være hjemme i snaut en uke i julen og nyttår skal for første gang feires her i England. På grunn av bachelor-oppgaven min får jeg heller ikke reist hjem på påskeferie og 17. mai er foreløpig litt uvisst. Merker det er veldig uvant å ikke reise hjem like mye som før, spesielt når det gjerne går 3-6 mnd mellom hver gang jeg får sett familie og venner. 

Å gå glipp av såpass mye som foregår hjemme er noe av det vanskligste med å studere i utlandet, så det er definitivt noe å tenke på før man tar det store skrittet. Men så har jeg jo veldig mye å være takknemlig for her i York og jeg vet at jeg ikke kommer til å kjede meg selvom jeg må tilbringe store deler av feriene mine her. Har jo så fine venner og roomie som jeg alltid har det veldig koselig med! 

- Carina • 06.11.2018 kl.14:44
  Savner deg ❤️❤️
  07.11.2018 kl.16:37
  Anette Tusvik: <3 <3  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta