carinainyork - 19 år fra Oslo, som for tiden studerer kriminologi ved universitetet i York, England. hits
Hjem Add Om meg Kontakt

4

Tips - studier i utlandet

Hei! 

Nå som jeg er godt inne i mitt andre år på universitetet her i England, tenkte jeg å dele mine tips til kommende studenter som skal starte første året sitt, enten om det måtte være i utlandet eller hjemme i Norge!

 • Ta deg god tid til å lese all velkomstinformasjon (gjelder vel mest til studier i utlandet).
  Når jeg hadde fått bekreftet plass på universitetet her i York så fikk jeg masse informasjon sendt både via mail og i posten. Jeg anbefaler på det sterkeste å lese gjennom alt da det kan stå viktig informasjon om dokumenter som må lastes opp og ikke minst tips til hva man skal pakke med seg når man flytter!
   
 • Ta med deg bilder/andre små ting hjemmefra som kan gjøre det nye rommet ditt hjemmekoselig. 
  Det kan være uvant å flytte hjemmefra og jeg fant raskt ut at det å ha med bilder av venner og generelt ting som føltes hjemmekoselig hjalp veldig på å "pynte" opp rommet. 
   
 • Pakk med deg så mye nødvendigheter som mulig! 
  Anbefaler virkelig å pakke med seg kjøkkenutstyr/sengetøy etc i kofferten. Det er greit å ha noe å starte opp med når man kommer frem til der man skal bo, og det er ikke alltid at man rekker å kjøpe sengetøy eller laken første dagen. Selv hadde jeg med meg kjøkkenutstyr (småtteri, ikke stekepanner og slikt) og sengetøy nok til å re på sengen helt i starten. Hadde også med meg noen kluter og håndklær i tilfelle jeg ikke rakk å kjøpe dette i starten. I tillegg sparer man jo penger på å ta det med hjemmefra!
   
 • Gjør research på der du skal bo/studere. 
  Dette har nok de fleste gjort allerede, i og med at man tross alt har søkt seg inn på en skole. MEN - det er alltid lurt å finne seg noen gode steder å spise/shoppe så man kan finne på ting med nye venner når man har flyttet. Det skader ikke å være litt forberedt! 
   
 • Vær sosial! 
  Uansett hvor vanskelig det kan være, spesielt dersom du har flyttet til et annet land - så er det veldig viktig å være sosial og bli kjent med nye mennesker! Dette er mennesker du skal se hver dag og studere med, i tillegg til at venner gjør hele studieopplevelsen så mye bedre! 
   
 • Ikke stress for mye i starten. 
  Det høres kanskje litt dumt ut, men uansett hvor viktig det er å sette seg inn i studer og det akademiske, så er det også veldig viktig å ikke begynne et nytt studie med å stresse. Det kommer til å være mye nytt å sette seg inn i og det kommer til å ta tid, men det er viktig å huske på at alle andre er i samme båt som deg. Ta tiden til hjelp! 
   
 • Spør om hjelp! 
  Uansett hvor skummelt det kan være i starten, så spør alltid om hjelp dersom du lurer på noe eller står fast. Hvem vet, kanskje du finner en ny venn i prosessen? 

 

Jeg kan med hånda på hjerte si at uansett motgang, så angrer jeg ikke et sekund på at jeg valgte å studere i utlandet! 
Hvis dere lurer på noe mer eller vil vite enda mer om hvordan jeg har det her i England, så ikke nøl med å ta kontakt på Carinakvik@live.no 

 

-Carina

 • 0

  Straks desember!

  Hei!!

  Det går virkelig i ett her og bare om et par dager er det 1. Desember. Skjønner ikke hvor tiden blir av..

  Jeg har min første innlevering på torsdag, så de siste ukene har gått til å gjøre ferdig den slik at jeg får levert i tide. Nå er det ikke lenge til mamma kommer på besøk heller, så det blir koselig. Gleder meg masse masse!

  Jeg og ei venninne dro ut med en av gruppene vi er medlem i på skolen. Det var veldig koselig og ble kjent med et par nye mennesker også.

  På mandag begynte vi å pynte til jul, siden mange reiser hjem i starten av desember tenkte vi det var greit å tjuvstarte bittelitt. Vi har to juletrær, et veldig fint, og et ikke fult så fint...

  Var også på julemarkedet som nå har åpnet her i byen og har begynt å handle inn julegaver + andre ting jeg skal ta med hjem til venninner! Kjenner det skal bli deilig å komme hjem å få litt ferie nå.

  -Carina

 • 2

  November

  Hei!

  Kan ikke tro at det er midten av november allerede.. synes tiden går så fort nå opp mot desember og jul!

  Det begynner å bli kaldt her nå, og vi har faktisk hatt minusgrader her om nettene, noe som ikke er sånn altfor vanlig!

  I går åpnet julemarkedet og alle julelysene ble slått på og da tenker jeg det er sånn halvveis greit å se en julefilm... derfor samlet noen av oss seg nede i fellesrommet å så filmen Elf!

  I dag er det tillegg Children In Need, en veldedighetsdag her i England. Vi har satt opp bakesalg og skal ha quiz i kveld til inntekt ulike organisasjoner, det gleder jeg meg veldig til!

  -Carina

 • 0

  Halloween

  Hei og vel overstått Halloween! Kan ikke tro vi er i november allerede, føles ut som om det nettopp var sommerferie.. dagene går i ett her, og det er bare en måned til jeg er ferdig med første semester.

  I går var det Halloween, jeg gjorde ikke så mye på selve dagen, men jeg og to venninner dro ut forrige søndag istedenfor!

  Jeg orket ikke være så veldig kreativ med kostyme i år, så jeg slang på en heksehatt og litt svart sminke!

  Det er ordentlig høst her i York nå, det har tilogmed begynt å bli skikkelig kaldt ute! Nå skal jeg se ferdig en episode av Stranger Things sesong 2, før jeg skal legge meg!

  -Carina

 • carinainyork

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta